"Енергетика" е действал в Старозагорско с висока политическа подкрепа

"Енергетика" е лице, осъществявало нерегламентирана дейност, която е в разрез с утвърдените практики в европейските служби.

Това лице се е занимавало с бизнес-комуникации в Старозагорски регион и тази му дейност би могла да се нарече лобиране в интерес на определени икономически групи.

Имало е и политически чадър върху това лице от негов роднина, заемащ висок пост в държавата". Това каза за БГНЕС лидерът на партия "Ред, законност и справедливост"/РЗС/Яне Янев, помолен да каже кой се крие под прозвището "Енергетика".

Вчера Яне Янев употреби за пръв път този псевдоним, правейки уговорката, че на 15 октомври ще разкрие кой стои зад него.

"С категоричната си подкрепа за Иван Драшков лидерът на ДПС Ахмед Доган показа, че именно той е контролирал разузнавач номер едно и България не е имала разузнаване. Така ДПС и Ахмед Доган, като лобисти на Турция в Европейския съюз, са могли да правят, каквото си поискат", изтъкна Яне Янев.

Той отново наблегна на това, че има пълзящ процес на ислямизация, който е много опасен за Европа и който би "инфектирал Европейския съюз би поставил България в много неблагоприятна ситуация".

Лидерът на РЗС бе категоричен, че още утре ще поиска от "Атака", ВМРО и други опозиционни партии да се обсъдят конкретни действия за защита сигурността на страната, "за да не се окаже България пробойната на Европейския съюз".

"Има странна коалиция около Драшков. Всеки, който го защитава, всъщност защитава това да не се промени сегашното статукво и политическият елит да остане недосегаем", каза Яне Янев.

По думите му бившият вече зам.-директор на ДАНС ще се опита да се превърне в модератор на общественото настроение в полза на уволнените генерали".
Източник: club.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини